Laddar

H&M-butiken i Kvasten stänger – därför lämnar man gallerian

Klädjätten lämnar Kvasten för ny satsning. "Största etableringen i modern tid".

delningar

Redan i början av februari avslöjade 24Kalmar att H&M planerade att öppna en H&M Home-butik i Baronen. För två veckor sedan bekräftades de uppgifterna.

– Det är en rejäl satsning som görs av oss och H&M. De kommer ha en total yta på 2 500 kvadratmeter med butiken i ett plan, gatuplan, och lager och personalutrymmen på andra våning, säger Jan-Christer NilssonP&E Fastighetspartner, som sedan ett år tillbaka äger och förvaltar Baronen.

Den nya butiken kommer vara ett slags fullsortimentsbutik och innehålla både produkter som kläder och skor, men även inredning och dekoration. Den här typen av kombinerade H&M-butiker är ovanliga i städer i Kalmars storlek.

– Det här gör att vi fullföljer planerna på att skapa att ett starkt handelscentrum på Baronen. Vår vision är att det ska vara den naturliga handelsplatsen i Kalmar centrum. Det här blir den största etableringen i Baronen någonsin i modern tid, säger Nilsson.

Som en följd av nyetableringen i Baronen kommer H&M-butiken i Kvasten att läggas ned, detta uppger tidningen Barometern. När butiken kommer stänga framgår dock inte. Den nya H&M-butiken i Baronen planerar att öppna före jul.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.