Hockeyhysteri i Kalmar: "Aldrig upplevt något liknande"

Så snabbt sålde Kalmar HC sittplatsbiljetterna till tisdagens match mot Huddinge.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Kalmar HC fick som bekant Huddinge i den första playoffomgången till Hockeyallsvenskan. På tisdag drabbar lagen samman i Iffehallen när första matchen i bäst av tre ska spelas.

Under fredagsmorgonen släppte föreningen ut biljetterna till försäljning och hockeyhysterin i Kalmar har nog aldrig varit större i närtid.

– Vi släppte biljetterna i morse och sålde slut på sittplatsbiljetterna efter en kvart. Det var ett jäklar tryck. Det här trycket trodde jag inte det skulle vara. Vi sålde rubbet på en kvart och har knappt 300 ståplatser kvar, säger ordförande Tobias Johansson.

Är det total hockeyhysteri i Kalmar?

– Ja det skulle jag hävda. Det är svårt att jämföra från 90-talet men i närtid är det här det största trycket vi har haft. Det är inte ens att jämför med Nybroderbyna, inte i närheten ens, säger han och fortsätter.

– Hockeyn är het i Kalmar och vi har ett behov av att ge fler människor möjligheten till det men det räcker tyvärr inte. Folk hittar inte biljetter och de ges inte möjligheten till det heller. Det är tråkigt att vi inte kan erbjuda fler den möjligheten.

Ni är i stort behov av en ny och större arena?

– Ja det kan man lugnt säga. Vi gör inte detta som "One hit wonder" utan vi satsar fullt ut och då är vi i behov av en modern ishall, avslutar Tobias.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar