Laddar

Hollywoodstjärnan ger tummen upp för Kalmarparets dokumentär

Sebastian Magnusson och Carro Eriksson är mitt uppe i inspelningarna av sin dokumentär om kultserien Andra Avenyn. De åker nu land och rike runt för att träffa skådespelarna i serien.

delningar

Idén till att göra en hel dokumentärfilm om tv-serien Andra Avenyn kom rätt så spontant för paret Sebastian Magnusson och Carro Eriksson.

– Vi satt och pratade om serier som vi hade tittat på när vi var små och då kom Andra Avenyn upp. Vi tittade på den igen och veckan därpå åkte vi ner till Göteborg, då gick vi runt på skoj och funderade på vad som skulle kunna vara inspelat vart, berättar Sebastian.

Efter det gick de in djupare och djupare. Just nu håller de på att se serien för fjärde gången på ett år och de har pennan i högsta hugg för att kunna anteckna alla detaljer. Dokumentären är tänkt att fokusera på vad som hände efter att serien sändes och vad skådespelarna gör nu.

Sebastian och Carro har också kommit i kontakt med många av dem som tycker att projektet låter kul och gärna ställer upp på intervjuer.

– Vi har redan träffat Bill Hugg och Malena Laszlo. Det var jätteroligt eftersom Bill till och med hade köpt ut sin rollkaraktärs kläder från SVT så vi intervjuade honom när han var sin karaktär Rasmus Fagerlind. Både Bill och Malena blev imponerade över hur mycket vi kunde om serien, vi visste mer än vad de gjorde, säger Carro.

De har även lyckats komma i kontakt med större namn från serien som Hans Mosesson (Ica-Stig), Stefan Gödicke (En man som heter Ove) och numera Hollywoodstjärnan Alicia Vikander.

– Mosesson var lite svår att komma i kontakt med men efter att vi pitchat vår idé så ville han gärna vara med. Alicia Vikander skickade ett meddelande till oss som kommer att synas i dokumentären, säger Carro.

Förhoppningen är att dokumentären ska accepteras och visas på SVT Play när den är klar.

– Det är tioårsjubileum för serien i år så vi hoppas ha dokumentären klar lagom till jul för att kunna fira det. Vi satsar allt vi har på att filmen ska bli bra, SVT har en del krav när det kommer till kvalité och hur många minuter den får vara, säger Sebastian.

Det går åt mycket tid till att studera serien och en hel del pengar åt resor till Göteborg, Stockholm och Malmö. Men för Sebastian och Carro, som även har sin egna Youtube-kanal, så är det värt det.

– Det är sånt här vi vill kunna leva på i framtiden, det är ju drömmen, avslutar Sebastian.