Hon ansvarar för nya gymmet: "Ska bli jätteroligt"

Fotbollskarriären stoppades av en skada – nu har hon funnit en ny utmaning på orten där hon växte upp.

delningar

Malkars elfte träningsanläggning öppnas upp i Borgholm i höst och det är Alexandra Johansson, uppvuxen på Öland, som blir anläggningsansvarig.

– Det ska bli jätteroligt. Det blir en rolig utmaning att få bygga upp det i Borgholm. Jag är ju därifrån och uppväxt där så det kändes rätt. Jag är redo att ta nästa kliv, säger Alexandra Johansson till 24Öland.

När Alexandra studerade under 2016 började hon extrajobba hos Malkars. Då gick hon en gyminstruktörsutbildning och medlemsrådgivarutbildning. Dock blev det ett litet uppehåll hos Malkars när hon flyttade till Göteborg med sin pojkvän.

Efter en kort tid i Göteborg flyttade Alexandra och hennes pojkvän tillbaka till Kalmar. Alexandra var då redo att dra igång med fotbollen igen i Färjestadens GoIF, men den 8 april 2018, en vecka innan seriepremiären, drog hon av korsbandet i sitt högerknä och båda meniskerna skadades.

Drygt en månad efter skadan blev det operation för Alexandra. Under operationen kom en nerv i kläm vilket ledde till att Alexandra tappade känseln i foten och inte kunde röra den. Hon hade fått något som kallades för droppfot. Alexandra blev sjukskriven och efter sin sjukskrivning återvände hon till Malkars igen då hon blev erbjuden ett heltidsjobb där.

– Jag har ju alltid brunnit för fotbollen men i och med skadan behövde jag hitta något annat som jag brinner för. Träning är något som jag alltid har brunnit för. Jag har ju gått runt med ett skydd på foten fram tills februari i år och nu kan jag lyfta foten upp till 90 grader. En gång i månaden går jag på sjukgymnastik och mitt mål är att börja springa igen, säger Alexandra.

Sedan hon kom tillbaka till Malkars har hon blivit gyminstruktör, miloncoach och arbetat i receptionen. Hon har arbetat både på Malkars Västra och Malkars i Färjestaden.

– I Färjestaden har jag redan fått kontakt med flera av våra medlemmar som bor i Borgholm, 100 stycken. Efterfrågan har varit hög och det är många som uppskattar att Malkars kommer till Borgholm, säger Alexandra.

Utbudet som kommer erbjudas i Borgholm är bland annat Runchallenge (löpargrupp), en nyare version av Milon som kallas för Milon Q, två gruppsalar, en spinningsal, en sal med virtuella pass. Även bastu och massagefåtölj kommer att finnas.

Malkars öppnar upp i Borgholm den 28 oktober.

FAKTA

Om Alexandra Johansson

Ålder: 26 år

Gör: I höst blir Alexandra anläggningsansvarig för Malkars i Borgholm

Bor: I Kalmar tillsammans med sambon Daniel Serell.

Uppväxt: Bredsättra, Öland

Intressen: Träning, fotboll och matlagning

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar