Hon belönas med mc-stipendium: "En dröm"

I vår kommer Cecilia Fager ta motorcykelkörkort. Foto: Privat

Härligt besked lagom till vårvärmen. "Kunde inte tro att det var sant".

delningar

Cecilia Fager från Algutsrum är en av sex stycken som har blivit utvald att få ett motorcykelstipendium från Svedea. Stipendiet innebär att Cecilia kostnadsfritt kan ta ett mc-körkort.

– Det är en dröm som blir sann. Jag har drömt om motorcykelkörkort i många år. Jag har övningskört med andra, men det blir inte samma frihetskänsla. Den bästa känslan kommer att bli att få öppna garageporten och kunna köra ut när som helst. Det bästa med att ta mc-körkort och körning är gemenskap och frihet, säger Cecilia Fager till 24Öland.

Cecilia hade precis investerat i en motorcykel förra sommaren när hon fick ett mail ifrån Svedea där hon kunde vara med och tävla om ett motorcykelkörkort. Hon hade inget att förlora på och skickade därför in en motivering.

– Efter att jag skickat in min motivering blev jag uppringd av Svedea som hälsade mig välkommen upp till Stockholms mc-mässa. Jag blev kallad dit tillsammans med tio andra och vi fick både hotell och inträde till mässan, säger Cecilia. 

På mc-mässan blev Cecilia intervjuad om sina tidigare kunskaper om motorcykelkörning och efter intervjun fick hon veta att de skulle höra av sig inom två veckor. 

– När de ringde efter två veckor och berättade att jag var en av de som skulle få stipendiet så blev jag överlycklig. Jag kunde inte tro att det var sant. 

Totalt var det 1900 stycken som tävlade om mc-stipendiet och Cecilia var en av de som blev utvalda. I vår åker Cecilia till Jönköping vid två tillfällen för att ta motorcykelkörkort.

– Det är privilegierat och spännande. Jag längtar tills jag får komma upp dit och köra med de andra som vann stipendium också. Det blir ett skojigt och roligt äventyr.

FAKTA

Om Cecilia

Ålder: 36 år

Bor: Algutsrum

Yrke: Ambulanssjuksköterska

Familj: Särbo och två barn.

Intressen: Att träna och åka slalom. Motorcyklar och bilar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar

I samarbete med annonsör

Folkhögskolan för nya möjligheter

Högalids Folkhögskola är för många elever ett startskott till högre utbildning och nya yrkesmöjligheter.