Hon driver Kvarnholmens nyöppnade glassbar

Louise Andersson ansvarar för driften av Glassbaren på Storgatan i Kalmar. - Foto: Samuel Slättman

"Vi hoppas att kalmariterna ska njuta av bra och hållbar glass".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

På måndagen öppnade Glassbaren i Balck Coffees förra lokaler på Storgatan i Kalmar. Sebastian Balck står fortfarande på hyreskontraktet men det är kollegan Louise Andersson som i sommar ansvarar för driften av stället.

– Vi var lite nervösa till en början och undrade hur vi skulle orka med både Balck Coffee och det här, men det har flutit på bra. Egentligen har vi inte gått ut någonstans och berättat att vi öppnar, men jag är glad att vi valde att smygöppna, säger Andersson.

Glassbaren serverar glass och sorbet från kvalitetsmärket Lejonet & Björnen i Göteborg. Glasstillverkaren är känd för att hålla sina produkter så fri från tillsatser som möjligt.

– Om vi skulle beställt hem glass tidigare hade vi fått en lista med innehållsförteckningen som var så här lång bara för vaniljsmaken, säger Andersson och måttar ungefär en meter mellan sina händer. Nu är det sex-sju ingredienser.

– Många har redan kommit in och sagt att de känner igen Lejonet & Björnen. Det har varit väldigt uppskattat. Glassen smakar mycket, men det är rena smaker. Vi hoppas att kalmariterna ska njuta av bra och hållbar glass.

Glassbaren kommer att hålla öppet till slutet av augusti. Sex personer har anställts för att arbeta på glasskaféet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar