Hon drömmer om att styla kronprinsessan: "Min största dröm"

Kända och samtidigt okända frisören Joanna Sunesson äger idag Kalmars äldsta frisörsalong.

delningar

Idag äger 38-åriga Joanna Sunesson den äldsta frisörsalongen i hela Kalmar, före detta Thomelius. Men vägen dit har varit lång. Och under sina 23 år som frisör har hon hunnit införskaffa sig en lång meritlista och träffat mycket folk på vägen.

Bland annat tog hon år 2016 hem ett SM-guld i kategorin "Bästa exotisk styling" när skönhetsföretaget Good Hair Day arrangerade mästerskapet.

– Jag är lite känd och okänd på samma gång, säger Joanna Sunesson.

Från början härstammar hon från en riktig frisörfamilj, i och med att både hennes mor och syster var frisörer. Och redan när Joanna var 15 år gammal kickstartades karriären när hennes mamma köpte den första av tre salonger, som de drev tillsammans i Polen.

Under åtta år drev hon sedan sin egna frisörsalong på Östermalmstorg i Stockholm, där hon bland annat stylade flertalet kändisar. Men när hon sedan träffade kärleken bar flyttlasset ner till Borgholm på Öland.

– Jag var anställd i två och ett halvt år på en salong under Maria Åberg som först gav mig chansen här i Kalmar. Min resa började där och tack vare henne fick jag lära känna annat folk.

För nästa dörr öppnades när Joanna började samarbeta med Kjell Gehammar på Drottning Victorias Hotell & Vilohem i Borgholm. Där har hon bland annat fått styla hovets gäster och nära vänner, vilket hon även gjorde under Amarantherbalen på Grand Hotel i Stockholm 2017 och 2018.

– Det var verkligen en stor ära för mig. Däremot har jag inte stylat Kungen eller Drottningen än, men min största dröm är att styla Kronprinsessan Victoria. Hon är min favorit och har ett fantastiskt hår.

Hon medverkar idag på flertalet event runtom i regionen. Bland annat på Strand Hotell i Borgholm när kungligheterna två gånger om året besöker anläggningen.

Men under den senaste tiden har hennes fokus skiftats. För den 5:e mars 2018 lämnade Olof Thomelius över Kalmars äldsta frisersalong, som har vandrat i två generationer sedan uppstarten 1960, till nya ägaren Joanna Sunesson. Lokalerna fick sedan genomgå en omfattande renovering innan Salong Thomelius blev nya Salon Creative & team.

– En nära vän tipsade mig om salongen och jag kände direkt att jag ville ta chansen och starta eget. Sedan är det väldigt kul att få ta över den här gamla kundkretsen och få ta del av allt skvaller, säger Joanna och skrattar.

Hur ser dina framtida planer ut för salongen?

– Jag kan inte avslöja för mycket eftersom det är hemligt, men jag har många planer på gång. Men jag tänker i alla fall arbeta med en större bredd och för egen del fortsätta att medverka på stora event.

Hur skulle du beskriva din egna stil?

– Jag är lite avantgarde och lutar åt den lyxigare stilen. När jag stylar och gör uppsättningar vill jag framhäva det glamorösa. Samtidigt som jag verkligen vågar vara lite galen ibland då jag gör vad jag tycker, tänker och känner. För i slutändan handlar det bara om resultatet, det handlar inte om vilka verktyg man använder. Kunden ska få ökat självförtroende och få känna att han eller hon är vacker, avslutar Joanna Sunesson.

Foto: Privat

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar