Hon får toppjobb på länsstyrelsen: "Stor glädje"

Karin Bergman blir ny landsbygdsdirektör. - Foto: Pressbild

Nu är det klart vem som blir ny landsbygdsdirektör.

delningar

I början av oktober blev det officiellt att Johan Wendell lämnar tjänsten som landsbygdsdirektör på länsstyrelsen i Kalmar län för att bli ny samhällsbyggnadschef i Kalmar kommun.

Nu har hans efterträdare presenterats – det blir Karin Bergnamn, nuvarande chef för länsledningens stad, som för toppjobbet.

– Det är med stor glädje och hög motivation jag tar mig an mitt nya uppdrag. Jag har ett stort engagemang för landsbygds-, lantbruks- och landskapsfrågor och är väl bekant med verksamheterna inom ansvarsområdet, säger Karin Bergman i ett pressmeddelande.

Hon är kulturvetare i grunden och har arbetat på länsstyrelsen i 20 år, varav de senaste tolv åren med olika chefsbefattningar.

– Vi är mycket glada att Karin Bergman vill ta på sig uppdraget som landsbygdsdirektör. Karin är en erfaren chef, som redan sitter i Länsstyrelsens ledningsgrupp och jag vet att hon verkligen brinner för de här frågorna, säger landshövding Thomas Carlzon.

Några av de mest prioriterade frågorna är hur lantbruket i länet ska kunna utvecklas och hur man upprätthåller en god status i vattendrag, sjöar och Östersjön.

– Landsbygdsutveckling är en hjärtefråga. Jag vill fortsätta engagera mig mycket i frågor kopplade till klimatförändringar; torka, vatten- och foderbrist samt höga flöden. Det vill säga hur vi genom vattenfördröjande åtgärder och markavvattning rustar oss för perioder av torka eller häftig nederbörd, säger Karin Bergman.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar