Laddar

Hon får toppjobb på länsstyrelsen: "Stor glädje"

Karin Bergman blir ny landsbygdsdirektör. - Foto: Pressbild

Nu är det klart vem som blir ny landsbygdsdirektör.

delningar

I början av oktober blev det officiellt att Johan Wendell lämnar tjänsten som landsbygdsdirektör på länsstyrelsen i Kalmar län för att bli ny samhällsbyggnadschef i Kalmar kommun.

Nu har hans efterträdare presenterats – det blir Karin Bergnamn, nuvarande chef för länsledningens stad, som för toppjobbet.

– Det är med stor glädje och hög motivation jag tar mig an mitt nya uppdrag. Jag har ett stort engagemang för landsbygds-, lantbruks- och landskapsfrågor och är väl bekant med verksamheterna inom ansvarsområdet, säger Karin Bergman i ett pressmeddelande.

Hon är kulturvetare i grunden och har arbetat på länsstyrelsen i 20 år, varav de senaste tolv åren med olika chefsbefattningar.

– Vi är mycket glada att Karin Bergman vill ta på sig uppdraget som landsbygdsdirektör. Karin är en erfaren chef, som redan sitter i Länsstyrelsens ledningsgrupp och jag vet att hon verkligen brinner för de här frågorna, säger landshövding Thomas Carlzon.

Några av de mest prioriterade frågorna är hur lantbruket i länet ska kunna utvecklas och hur man upprätthåller en god status i vattendrag, sjöar och Östersjön.

– Landsbygdsutveckling är en hjärtefråga. Jag vill fortsätta engagera mig mycket i frågor kopplade till klimatförändringar; torka, vatten- och foderbrist samt höga flöden. Det vill säga hur vi genom vattenfördröjande åtgärder och markavvattning rustar oss för perioder av torka eller häftig nederbörd, säger Karin Bergman.

Relaterade artiklar