Hon fick ärofyllda domarrollen på VM: "Tackade ja på direkten"

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån/Dansinstitutet Kalmar

Under fyra dagar kommer hon nu bedöma de bästa dansarna från hela världen.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Sabina Enlund som är huvudansvarig för tävlingsdansarna hos Dansinstitutet Kalmar har tilldelats uppdraget som den enda officiella svenska domaren på årets VM i Disco och Disco Freestyle.

Mästerskapet går av stapeln den 11-14 okt i Örebro. Och medan Sabina rörde sig uppåt i landet tog vi på 24Kalmar ett snack med tränren/domaren.

– Jag fick förfrågan av kommittén i somras och tackade ja på direkten. Det är väldigt ärofyllt uppdrag. Jag har dömt nordiska mästerskapen tidigare men aldrig ett världsmästerskap. Så självklart kommer det bli lite nervöst men det känns jättebra, säger Sabina Enlund.

År 2007 tog hon sin danssporttränarexamen i Disco och sedan tog hon sin internationella domarlicens (IDO) 2016.

– När tillfället kom att utbilda sig internationellt hoppade jag genast på, för det verkade kul att att få döma på internationell nivå. Dels för få se dansarna utvecklas och prestera på tävlingsgolvet, men framförallt att få se dansen som jag brinner för.

Under fyra dagar kommer hon nu tillsammans med domare från Tjeckien, Danmark, Italien, Norge, Slovenien, Sydafrika och Slovakien att bedöma de bästa dansarna från hela världen.

– Jag är oftast med mina egna elever på de svenska tävlingarna. Och nu när man får chans att döma på högre nivå blir man bättre på att se hur man kan utveckla sina egna dansare. Men jag har inte varit med som domare på ett VM. Därför är det lite svårt att veta vad man ska ha för förväntningar, men jag vet att det kommer bli en bra tävling, avslutar Sabina Enlund.

Läs mer om mästerskapet här.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar