Laddar

Hon försätter butiken i konkurs: ”Det är rätt beslut”

"Det känns viktigt för mig att kunderna vet vart personalen tar vägen," säger ägaren Josefine Bergström.

delningar

På grund av personliga skäl har ägaren till Frank AtelierStorgatan beslutat att försätta butiken och hårsalongen i konkurs. Vid klockan 8 på måndagsmorgonen lämnar hon in alla papper.

– Jag har haft Frank i tio år nu och det har varit fantastiskt på många sätt och vis, men jag känner mig inte lika passionerad för det längre och då är det dags att gå vidare. Jag behöver nya utmaningar och är sugen på att använda mig av alla erfarenheter jag skaffat mig under dessa år, säger Josefine Bergström, ägare till Frank Atelier.

Var konkurs den enda utvägen? – Det är rätt beslut. Vi hade tankar på att Linnéa skulle ta över och driva enbart frisörsalongen utan butiken, men i en mindre lokal. Vi kom till sist fram till att hon istället helt och fullt ska fokusera på sin passion, att vara en grym frisör.

Mitt i allt det sorgliga så finns det ändå goda nyheter – samtliga frisörer på salongen har fått andra jobberbjudanden från branschkollegor i Kalmar.

– De har varit väldigt attraktiva och det känns skönt att veta att de har möjligheten till anställning, säger Josefine och fortsätter:

– På så vis blir det inte något glapp för kunderna, och övergången för de kunder som vill följa med sin frisör blir väldigt smidig. Det känns viktigt för mig att kunderna vet vart personalen tar vägen. Det är redan klart att Linnéa kommer att börja jobba på Headlines, och nu väntar vi bara på att de andra ska bestämma sig för vart de vill ta vägen. Vi kommer att informera på våra konton på Instagram och Facebook så fort vi vet något om det.

Verksamheten kommer att fortsätta, så gott som vanligt, under en månads tid. De som redan har en tid bokad innan dess är fortfarande välkomna och det går att boka nya tider då också. Till de som bokat en tid efter 1 maj kommer personalen att höra av sig för att lösa det på bästa sätt.

Relaterade artiklar