Laddar

Hon gör sitt intresse till företag: ”Vill att fler ska veta vad pilates är”

"Är det något man verkligen brinner för så tycker jag att man ska göra det," säger Camilla Cullgren.

delningar

Camilla Cullgren har alltid varit intresserad av hälsa och livskvalité. Hon har testat på alla olika sorters träningsmetoder, varit gruppträningsinstruktör på gym, läst idrott och hälsa på högskolan och rest runt i världen för att få lära sig mer.

– Jag har alltid älskat att röra mig och förmedla det vidare till andra människor, berättar hon.

När hon var på en resa i Australien för några år sedan kom hon i kontakt med träningsformen pilates för första gången.

– Jag har tränat i så många år och läst på om så mycket och här kom någon och sa att jag skulle hitta de inre musklerna bakom allt det yttre. Fem dagar i pilatesstudion väckte ett intresse och nyfikenhet. Du kan vara hur stark som helst men att hitta de djupa inre musklerna och samtidigt andas och röra på sig på rätt sätt kan kräva övning. Jag kände mig stark och lång efter att ha gjort klassen, jag var i balans och kände mig harmonisk.

Intresset för pilates växte sig så pass stort att Camilla nu har startat ett företag, Pilates of Sweden, här hemma i Kalmar där hon erbjuder pilatesklasser till privatpersoner, föreningar och företag.

– Mitt ”mission” är att göra pilates så pass lättillgänglig som möjligt och att jag ska kunna komma ut och möta människor. Jag vill att fler ska veta vad pilates är.

Det första man tänker på är den stora pilatesbollen? – Det är en typisk fråga man får hela tiden men bollen hör inte hit. Man gör rörelser med kroppen för att få kontakt och använder sig bara av en matta till att börja med. Pilates är ett fint komplement till all annan träning du gör och passar både motionärer och elitidrottare, säger Camilla.

 

Var det självklart för dig att göra ditt intresse till ett jobb genom att starta företag? – Är det något man verkligen brinner för så tycker jag att man ska göra det. När jag blir 99 år gammal och sitter i min hammock och luktar på lavendel så vill jag säga till mig själv att jag gjorde allt det där jag drömde om. Jag vill inte ångra att jag inte gjorde det. Man ska följa sina drömmar.

Camillas positiva attityd är något som funnits med henne genom hela livet.

– Positivt tänkande är viktigt för mig. Det är lätt att haka upp sig i negativa tankar i ett område där man känner sig begränsad men det går att jobba sig förbi det. Jag börjar dagen med att tänka att det ska bli spännande och slutar den med att reflektera över vad jag har lärt mig under dagen, säger hon.

Pilates är stort utomlands och kommer mer och mer i de större städerna i Sverige. Nu är det alltså träningsstaden Kalmars tur att få ta del av det som pilates har att erbjuda.

– Kalmar är en stad som det blommar och händer jättemycket i. Det dyker upp entreprenörer och nytänkare och man har inställningen att finns det en vilja så finns det en väg. Det finns ett stort intresse för träning här, det är bara att kolla på Ironman och hur det kokar i staden då, vilket är roligt, avslutar hon.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.