Hon kliver in när mittbacken är borta: "Håller nivån"

Färjestadens GoIF gör sig redo för ett riktigt eldprov.

delningar

Hammenhögs IF inledde årets divison 1-serie med sju raka segrar. Sedan kom både en förlust och en oavgjord match. Seriesuveränen är därmed bara två poäng före Dösjöbro IF men framförallt Färjestadens GoIF som ska utmana de under lördagen.

En eventuell bortaseger mot Hammenhög gör att Ölands bästa damlag går om Hammenhög i tabellen.

– Det ska bli jättekul att åka dit. Förutsättningarna är ju att de har två poäng försprång, så det blir spännande. Det är de här matcherna man älskar, säger Johan Rosén, tränare för Färjestaden.

Mittbacken Kajsa Jeansson är borta och inte tillgänglig för spel i toppmatchen. Ett tapp för laget då hon spelat alla minuter hittills under säsongen.

– Cassandra Olofsson kliver in där. Hon håller nivån men har inte haft träningsmängden på grund av hennes jobb. Men i övrigt är truppen intakt. Vi ska nog kunna hitta energi till den här matchen. Det vore konstigt annars.

Johan Rosén har bra koll på den kommande motståndaren.

Den kommande motståndaren har Rosén koll på. Det är en erfaren trupp man ställs mot.

– Jag har ganska bra koll på dem faktiskt. Jag har en kontakt i Skåne som jag kan prata med. De har tre-fyra gamla damallsvenska spelare som är lite på gränsen att sluta. Är de med, då blir det ju en annan matchbild mot om de inte är med. De trivs inte med hög press och det är ju något som vi älskar. Det ska bli kul att se hur de hanterar det.

Matchen spelas klockan 15:00 under lördagen på Hamondavallen i Hammenhög.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar