Hon säljer klassiska handelsträdgården efter fem år: "Det som avgjorde"

Nu väntar nya äventyr för Johanna – och nya ägare till handelsträdgården.

delningar

Sedan 2013 har Johanna Petersson drivit Kyrkelunds Handelsträdgård i Rockneby, men efter att bland annat ha kombinerat ett förtroendevalt uppdrag som ordförande i servicenämnden och ägandet av handelsträdgården är det dags att lämna handelsträdgården.

– Jag stannar i regel bara fem år på ett arbete, sen brukar jag byta. Jag har alltid massvis med idéer. Hade det varit bättre rullans hade jag säkert haft det kvar. Men nu har jag istället köpt en gammal släktgård vilket känns skönt. Hade jag inte haft en ny "bebis" hade jag inte kunnat sälja det, så det var det som avgjorde, säger Johanna.

Tanken var dock att sälja verksamheten i maj 2018, men det blev aldrig av eftersom det hände saker på vägen hos de som skulle köpa handelsträdgården.

– Jag har nog varit förberedd mentalt på att sälja verksamheten i två år nu. Jag känner att energin har varit som att jag inte vill längre.

Om och hur Johannas nya gård kommer att bedriva någon slags handelsverksamhet vet hon inte i nuläget.

– Jag vill ha det som en aktivitetsgård, men vi får se. Det är mest en stor mind-map över vad jag kan tänka mig att göra. Ska jag odla något så ska jag odla något som är hållbart nu – och inte om 20 till 30 år, menar Johanna som sprudlar av energi.

Vad har du fått ditt driv ifrån?

– Jag vet faktiskt inte. Jag vågar göra saker och jag vill hela tiden utsätta mig själv för jobbiga saker kan man säga. Det är så man vinner och jag har aldrig tyckt om "sju till fyra"-vardagen. Jag tycker det blir tråkigt om man alltid vet vad man ska göra. Mitt mål har varit att jag vill följa min känsla som jag har.

Under fredagseftermiddagen blev det också klart att Kyrkelund - AdLibitum kommer att ta över. De kommer bland annat att sälja återbruksvaror samt plantor och grönsaker som passar säsongen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar