Hon satsar på ny skönhetssalong: "Låta fantasin flöda"

Skönhetsbranschen har alltid lockat Sandra Paparisabet. Nu startar hon ett eget företag.

delningar

Mitt i blocken av lägenheter på Fogdegatan gömmer sig en pärla där kreativiteten flödar. Det är tack vare den 28 år gamla Sandra Paparisabet. Hon har redan stora planer för lägenheten som hon flyttade in i för endast tre veckor sedan: det ska bli en säregen nagel- och skönhetssalong.

– Jag har alltid tyckt att det är jättekul att fixa naglarna, man känner sig så mycket fräschare med ett glittrigt nagellack, säger Sandra Paparisabet.

Egentligen var det aldrig tänkt att vara mer än ett fritidsintresse men för ett år sedan kläckte hennes pojkvän idén att hon borde starta något eget.

– Jag blev lite nervös för jag tänkte att kunderna kanske inte skulle bli nöjda, man får lite prestationsångest. Men jag bestämde mig för att köra i alla fall och alla kunder jag har haft har varit jättenöjda.

Salongen som heter "Nails by Papari" är helt ny. Sandra Paparisabet har dock tidigare drivit skönhetssalongen LaFemina med sin svägerska, så hon har erfarenhet av branschen. Hon kommer att driva nagelsalongen själv, vid sidan av sitt andra jobb som personlig assistent.

– Jag har ett Instagramkonto så det är bara att skriva till mig så kommer vi överens om en tid, det är väldigt smidigt på så sätt. Det har funkat bra hittills och än så länge tar jag två kunder om dagen på vardagar.

Tiden kommer att få avgöra hur verksamheten formas, men Sandra Paparisabet skulle gärna försöka hitta en större lokal om det behövs. I nuläget gör hon gelénaglar och hon ska snart börja med akryl. Kanske kommer hon även fixa fransar i framtiden.

– Det viktigaste för mig är att jag får tid till kunden så att jag kan göra ett bra jobb, det ska vara en trevlig stund och inte bara in och ut. Man får låta fantasin flöda när man kommer hit och göra det man vill göra.

Kundkretsen är varierad med allt från 17-åringar som vill ha glitternaglar till äldre som vill ha korta naglar i neutrala färger. Trender kommer och går och just nu berättar Sandra Paparisabet att ombrénaglar och cat eye-naglar är populärast på marknaden.

Eftersom verksamheten är ny har initiativtagaren inte märkt av någon konkurrens. Hon har dock en tanke om hur hon ska locka kunder:

– Det viktigaste för mig är att kunden ska känna att de kan komma hit och prata och ha en trevlig stund, samtidigt som de får naglarna de vill ha. Det tror jag är ett koncept som funkar, avslutar hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar