Laddar

Hon tar över Kahls i Baronen

Emma Slomic dricker inte kaffe – ändå driver hon den populära te- och kaffebutiken sedan den 1 januari. "Jag gillar utmaningar", säger 25-åringen.

delningar

Efter flera år på Försäkringskassans kontor valde Emma Slomic, 25, att helt byta karriärinriktning. Från den 1 januari driver hon Kahls the- och kaffehandel i Baronen.

– Detta är något helt annat men jag gillar utmaningar. Och så saknade jag kundmötena – min familj är en riktigt handelsfamilj, säger Slomic, vars föräldrar driver butiken Smycka i samma köpcentrum.

– Det var de som tipsade om Kahls och jag kände att jag behövde röra på mig. Att byta jobb är lite av det nya modet.

Under intervjun avslöjar Slomic plötsligt det oväntade – hon är ingen kaffedrickare.

– Innan vi drog igång visste jag ingenting om kaffe. Jag dricker inte ens kaffe utan jag gillar te, säger hon och skrattar.

– Det var lite nervöst i början och det är mycket nytt man ska lära sig. Men Emelie (Nilsson) som har jobbat här i ett år har lärt mig väldigt mycket. Jag har övat på att göra riktig latte och cappuccino – det är lite mer jobb med att skumma mjölk och sånt än vad man kanske tror.

Till helgen kommer de första synliga förändringarna i butiken att genomföras. Lokalen ska målas om och nya möbler till ”uteserveringen” i Baronens entré ska ställas fram.

Förutom det kosmetiska kommer även utbudet i butiken snart att fräschas upp. Kaffe, te, choklad och marmelad kommer få sällskap av färdiga smörgåsar.

– Vi ska testa ett nytt koncept med mackor. Man ska kunna äta de här på serveringen eller ta med dem, avslutar Slomic.

Relaterade artiklar