Hon tog hem Kalmarskolans Dragons' Den: "Jättekul"

Syuzn Ohanyan. Foto: Privat

"Man inte behöver oroa sig för framtiden med dessa entreprenörer här i Kalmar".

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under torsdagen gick den årliga Dragons' Den av stapeln på Calmare Internationella Skola. Totalt presenterade 16 olika UF företag sina affärsidéer för drakarna/juryn som bestod av David Calås, doktorand i Entreprenörskap från Linnéuniversitetet, Nicholas Murigu, entreprenör och konsult, samt 4 ekonomielever som går Redovisning 2 på CIS.

– För varje år som jag lyssnar på dessa unga företagare så blir jag mer och mer imponerad hur duktiga och professionella de är. På bara några månader så har de flesta riktiga företag med riktiga kunder och riktiga produkter/tjänster. Det känns skönt att man inte behöver oroa sig för framtiden med dessa entreprenörer här i Kalmar, sa Patrik Gahm, Entreprenörskapslärare.

Årets segrare blev Village Craft UF, som ägs av Syuzn Ohanyan från Blomstermåla, enligt följande motivering:

"Med en idé som har en stor potential och sätter fokus på hållbarhet i dess alla delar som Socialt, Ekonomiskt och Ekologiskt perspektiv. Att koppla ihop de äldres hantverk med modern teknik och moderna säljplattformar gör att denna idé kan växa sig stark över hela världen. Presentation, engelska och bra svar på frågorna gör sitt till.”

Genom sitt UF-företag har Syuzn Ohanyan kopplat samman äldres hantverk med köpare på moderna plattformar som exempelvis Facebook, Instagram, Pintrest, Tradera och Blocket. En idé som verkligen gick hem oss drakarna.

– Det känns jättekul att vinna Dragons' Den, men roligast är att kunna hjälpa mina hantverkare att sälja deras produkter i hela världen, sa Syuzan Ohanyan, ägare Village Craft UF.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar