Laddar

Hon vill ge barn och unga i Kalmar en meningsfull fritid

Kalmartjej är projektledare för lokal satsning på barn och ungdomar.

delningar

Med start på onsdagskvällen inleder IOGT-NTO sin satsning på verksamhet för barn och ungdomar mellan 7-14 år. I ett första skede är tanken att Junis, verksamhetens ungdomsförbund, ska starta upp olika grupper i Borgholm, Torsås och Kalmar.

– Vi börjar med första aktiviteten redan i kväll i Kalmar. Sedan kommer vi köra på varannan onsdag med lite olika grejer, säger Nellie Åman som blivit projektanställd för att sjösätta satsningen.

Syftet med Junis är att barnen själva ska få bestämma vad de vill göra. Ett sätt för att motverka och hålla dem borta från alkohol och droger.

– Det ska vara så billigt att gå på Junis som möjligt. I Kalmar kostar det 100 kronor per år, och då kan föräldrar som inte har det så gott ställt gå med sina barn på våra aktiviteter.

Några exempel på aktiviteter? – Det finns oändliga möjligheter vad vi kan hitta på. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Vi vill även starta på andra orter i närheten och söker ledare som är intresserade att hjälpa till med att ge barn en betydelsefull fritid.

Till uppstarten har Nellie strukturerat upp ett schema med aktiviteter.

– Men därefter är det barnen som ska bestämma. Nu vill vi synas och locka dem till oss.

Hur går man tillväga om man vill gå med i Junis? – Då är det bara att dyka upp på plats, så löser vi alla bitarna då.

 

Relaterade artiklar