Laddar

”Hoppas på att han skriver på i veckan”

Ung målvaktstalang från division 2-konkurrent påväg in i IFK Bergas truppbygge.

delningar

Ola Petersson och IFK Berga jobbar för fullt för att få in ytterligare spelare till säsongen. Inte nog med att truppen var ganska tunn innan helgens match mot Vimmerby. En av Bergas bästa spelare under 2016, Niklas Rydasp, åkte på en fotfraktur och beräknas vara borta i tre månader.

– Riktigt tråkig skada både för Niklas och för laget. V behöver få in spelare och vi ligger på för högtryck för att få in spelare, säger Ola Petersson.

Det är främst i de defensiva lagdelarna som det behöver breddas. Målvaktsuppsättningen består just nu av Oscar Johansson och trettonårige Melker Ellborg.

– Det är väldigt tufft för en så pass ung målvakt att vara andramålvakt. Han är förbannat bra men det sliter oerhört att spela dubbelt och tiden kommer inte räcka till för honom.

Nu ser det ut som att Berga har skaffat sig en annan målvaktstalang inför 2017. Kalmar FF-produkten, Elias Eriksson, som under 2016 var i Nybro IF är väldigt nära Ola Peterssons lagbygge.

– Jag hoppas att han kommer skriva på för oss under veckan, det är en väldigt bra och talangfull målvakt, säger Petersson.

Relaterade artiklar