Hoppet ute för FBC Kalmarsund: "Bitter eftersmak"

Kevin Haglund var en av målskyttarna i dagens match, trots det förlorade laget till slut med fem måls marginal. - Foto: Mattis Andersson

I och med lördagens förlust är kampen om en slutspelsplats över för FBC Kalmarsund.

delningar

Lördagens match kom att bli helt avgörande för FBC Kalmarsund. Efter några jobbiga minuter i andra perioden var det tufft för Kalmarsund. Men efter att ha gjort två snabba mål så levde matchen i allra högsta grad inför den sista perioden, men då kom raset.

– Det var hyfsat jämnt i den första perioden. Sen vinner de överdrivet i andra och är betydligt bättre i den tredje perioden, säger Kevin Björkström, spelare i Kalmarsund.

Direkt i den tredje perioden började målen ramla in bakåt. På knappt tio minuter hade Kalmarsund släppt in fem mål. Resultatet rann iväg och hemmapubliken fick bevittna en förlust med hela 5-10 i den sista hemmamatchen för året.

– Vi hade som mål att hålla oss kvar, det målet var ju klart ganska tidigt faktiskt. Sen blir det lite bitter i och med att det såg riktigt ljust ut för oss med tio omgångar kvar för att kunna ta en slutspelsplats. Det blir lite bitter eftersmak men summa summarum ska vi vara nöjda avslutar Björkström.

Säsongens sista match spelar Kalmarsund den 16 mars, borta mot Lindås Rasta IBK. Efter det väntar lite vila för laget innan man till våren påbörjar sin försäsongsträning inför andra säsongen i innebandyns finrum.

FAKTA

FBC Kalmarsund - IK Sirius IBK 5-10 (1-2, 3-3, 1-5)

Mål, Kalmarsund: Marcus Johansson 2, Kevin Haglund, Anton Nilsson, William Larsson

Publik: 940

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar