Hundratals företagare samlades: "Mycket nöjda"

Turism 360 arrangerades under onsdagen. Foto: Robert Alander - Foto: Privat

Under onsdagen var det kick-off för besöksnäringen på Öland.

delningar

Under onsdagen arrangerades Turism 360 SpringBreak av Ölands Bank för åttonde året i rad. Platsen för evenemanget var Ekerum Resort.

– Vårt mål med Turism 360 är att vara arenan för besöksnäringen i regionen och att träffas. Besöksnäringen i sig är ju ganska brokig och vi vill vara en part där alla kan ses. Det är en nytta av att jobba tillsammans för då tjänar alla mer pengar och då mår Öland bra, säger David Emilsson, marknadsansvarig Ölands Bank.

Gästtalare under dagen var kocken Sofia B. Olsson från restaurang vRå, Daniel Melkersson från PinMeTo och Ölands turistchef Johan Göransson.

– Turistchefen berättade lite om planerna för året. Daniel Melkersson berättade om digital marknadsföring och hur man kan koppla ihop fysiska platser med digitala platser. Sofia pratade om ledarskap i köket och hur man enkelt kan dra till sig arbetskraft. Alla tre gav konkreta tips på hur Ölands besöksnäring kan utvecklas, säger David Emilsson.

Drygt ett hundratal deltog under dagen. Allt ifrån politiker inom kommunen och på regionnivå till egenföretagare och andra inom branschen.

– Vi är mycket nöjda med dagen. Det känns som alla fått med sig något och jag har bara hört positiva saker. Det har varit goda samtal med lite mingel också, säger David Emilsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar