Laddar

Hundratals Liverpoolfans invaderar Kalmar: ”Jättestort intresse”

I samlad trupp ska de marschera genom centrala Kalmar innan det är dags för Champions League-finalen.

delningar

På lördag spelas finalen i Champions League mellan Real Madrid och Liverpool. För att uppmärksamma Liverpool, som spelar sin första Champions League-final sedan år 2007, kommer supportrar runt om i landet att fylla rikets sportbarer. I Kalmar är det inget undantag.

– Vi är en Liverpoolförening i Kalmar med runt 360 medlemmar. Vi brukar arrangera lite olika träffar och nu, eftersom det är lite extra med Champions League-final, gick vi gick ut och annonserade via vår Facebooksida. Och intresset för detta evenemang visade sig vara jättestort, säger initiativtagaren Stig Persson.

– Inte bara i Kalmar, men även nationellt sett. Nästan varenda sportbar i Sverige är fullbokade i helgen, ända från Norrland ner till Skåne. Vi ”Liverpoolare” blir bara fler och fler, fortsätter han.

Idén för Liverpool-träffen i Kalmar fick Stig Persson från fansen i Göteborg. Innan matchen kommer nämligen supportrarna att först samlas på FF:s Bar Och Ett Litet Kök och därefter ska ett stort Liverpooltåg marschera ner till Legends.

Stig kommer själv att bära full Liverpool-mundering och hoppas att alla andra gör det med när de tågar genom centrum till skönsång.

– Just nu ligger vi nog på 120 personer som kommer medverka, plus att Legends har fått in egna. Så vi räknar nog med att vi är 200 personer där uppe på lördag.

Trots att det redan ser ut att bli fullpackat och livat på Legends finns det fortfarande runt 15 platser kvar. Och vill man ansluta Liverpoolarna kan man höra av sig till deras Facebooksida.

Vad tror du om resultatet på lördag?

– Jag tror att vi vinner med 2-1 efter full tid. Och om jag ska tippa på någon så tror jag faktiskt att det är Mohamed Salah som gör det avgörande målet. Han är het så in i norden och har endast missat att göra mål i en eller två matcher under våren.

Relaterade artiklar