Hundratals tomtar ska samla ihop pengar till utsatta barn

Tomteracet arrangeras för tredje året i rad. I år skänks pengarna till förmån för organisationen Maskrosbarn.

delningar

Den åttonde december kommer Kalmars gator och torg att fyllas av tomtar när Rotaryklubbarna i staden arrangerar Tomterace för tredje året i rad. Pengarna som man får in från deltagaravgifterna kommer att gå till förmån för Maskrosbarn, en organisation som stödjer barn vars föräldrar har missbruk eller mår psykiskt dåligt.

– Jul är en jobbig tid för alla barn där föräldrar kollar för djupt i flaskan eller dylikt. Det är en högtid med mycket misär för många barn och unga och det känns väldigt skönt att på något sätt försöka hjälpa dem så mycket vi kan, säger projektledaren Thomas Karlsson.

Runt 250 till 300 deltagare har ställt upp under de föregående åren och dessutom har Tomteracet sponsrats av olika företag och privatpersoner och så även i år.

– Det vore ju roligt om vi kunde slå de tidigare årens deltagarantal naturligtvis. I år har vi varit ute och sålt lite sponsorpaket och vi vet redan innan racet att vi har fått en ansenlig summa pengar och det värmer i hjärtat inför jul, säger Karlsson.

Klockan 11:30 kommer det att vara en kör på scenen vid Larmtorget, Björn Mortensen kommer att vara speaker och klockan 12:00 går startskottet.

– Det blir mer som en promenad på 1,8 kilometer än ett race. Efter starten på Larmtorget går vi mot Park Hermina för att dricka lite glögg och sen tillbaka mot stadskärnan.

För att delta som vuxen kostar det 100 kronor och som familj kostar det 200 kronor.

– Alla blir utklädda till tomtar och jag hoppas att vi får se många barn på plats också, det brukar vara roligt för dem att bli utklädda.

Tomteracet arrangeras av Kalmar Norra RK, Kalmar RK, Kalmar Slott RK samt Kalmar AfterWork RK.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar