Laddar

Hyllad krögartrio satsar stort – i nya lokaler

Restaurang Postgatan har snabbt blivit ett favoritställe för många Kalmarbor. Nu ställs krögartrion inför nya utmaningar. "Kalmars fetaste festlokaler", säger Martin Nilsson om det nya stället.

delningar

Johannes Persson, Viktor Hallberg och Martin Bergvall Nilsson är krögartrion som driver  Postgatan som öppnade för ungefär 1,5 år sedan. En restaurang som har fått stor uppskattning hos Kalmarborna. Nu tar trion sikte mot ännu en utmaning – en stor sådan.

– Vi ska ta över Villa Solbacken på Svensknabben. Vi ville ha ett ställe med stora lokaler där vi kan arrangera bröllop, konferenser och företagsfester. Givetvis ska vi fortsätta driva våra nuvarande ställen samtidigt, säger Martin Bergvall Nilsson och fortsätter:

– Det är otroligt fint ute i Svensknabben, området känns lite som en oslipad diamant med väldigt stor potential. Dessutom har fastigheten en av Kalmars fetaste festlokaler, säger han.

Villa Solbacken som ligger strax norr om Ölandsbron är i mycket fint skick och drivs av Jenny Wahlgren, en person som kommer ha stort ansvar i nysatsningen.

– Jenny kommer vara kvar som husets värdinna men det är vi som driftar stället.

Förutom konferenser och festsällskap kommer det även att anordnas olika temakvällar för allmänheten. Flera av dessa är redan nu inplanerade, det blir allt från korvstoppning till vinkvällar. Personalomsättningen kommer inte öka särskilt mycket men det finns ett par nya tjänster som ska in.

– Vi söker bland annat en sommelier till våra vinkvällar som kommer dra igång här under hösten, säger Nilsson.

De nya lokalerna i Villa Solbacken tas över redan på måndag.

Relaterade artiklar