Laddar

Hyresgäster tvingas evakueras: ”Väldigt tragiskt”

Den omtalade byggnaden är bara 15 år gammal – men redan så pass sliten att hyresgästerna måste evakueras.

delningar

Kalmarhem har meddelat de 21 hyresgästerna som bor i den omtalade byggnaden Läppstiftet att de kommer bli tvungna att evakueras under tiden som den vattenskadade konstruktionen renoveras.

Läppstiftet uppfördes 2002 och redan nu har fasaden börjat släppa och vattenskador på parkettgolven i lägenheterna har uppdagats.

– Den här utredningen har dragit ut på tiden och vi kommer behöva mer tid än vad det från början var sagt med analyser och beräkningar, säger Per Stephani, vd för Kalmarhem.

Någon tidsplan för hur en renoveringsprocessen kan komma att se ut finns inte i nuläget.

– Något måste göras och för att kunna utföra arbetena kommer man inte kunna bo där.

Hur löser ni det? – Det kommer bli individuella lösningar. Några har sommarstugor som de kan bo i och vissa får vi fixa boende till. Vi hoppas kunna få tillgång till lägenheter i Skärgårdsstaden bland annat.

Hur kan det bli såhär med en så pass ny byggnad? – Det är tragiskt. Inga inblandade är nöjda med det här och nu ska vi analysera vad som har gått snett. I normala fall ska en liknande byggnad hålla i 50, 60, kanske 70 år.

Kan det bli tal om rivning? – Det är inget vi kan spekulera i nu. Vi vill försöka med alla krafter vi kan för att det inte ska behöva bli så pass illa.

Relaterade artiklar