Laddar

Hyrläkare anmäls – missade hjärtinfarkt

Hyrläkaren som tidigare har haft problem anmäls nu för bristande journaldokumentation och allvarliga missar som lett till dödsfall.

delningar

Kalmar landsting meddelade på onsdagsmorgonen i ett pressmeddelande att en hyrläkare som varit verksam på södra Öland nu anmäls till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Chefsläkare Mattias Alvunger har i sin granskning sett att läkaren brustit i journaldokumentation när det gäller ett stort antal patientkontakter.

Läkaren har även missat att upptäcka en hjärtinfarkt som fick dödlig utgång och hos en annan patient missade hen en propp i lungan som bidrog till en ökad risk för en allvarlig vårdskada. I båda fallen kommer internutredningar och lex Maria-anmälan att ske.

I anslutning till granskningen har även en tidigare brottmålsdom mot läkaren uppmärksammats. En dom som gör att läkarens omdöme kan ifrågasättas.

Landstinget kommer att fortsätta att gå igenom samtliga vårdkontakter som läkaren haft inom landstinget i Kalmar län och redovisa detta för IVO så snart som möjligt. Sedan början av november är läkaren inte verksam inom Kalmar Landsting.

 

Relaterade artiklar