Laddar

Ica Maxi prisades på branschgala

Årets bästa djupfrystavdelning finns i Kalmar. På torsdagen fick Ica Maxi ta emot pris på Dagligvarugalan i Stockholm.

delningar

Patrick Wiberg och personalen på Ica Maxi Kalmar var nominerade i två kategorier, årets djupfrystavdelning och årets dryckesbutik.

I konkurrens med Stora Coop Bergvik i Karlstad och Ica Kvantum i Täby Centrum blev det Kalmars Maxi-butik som föll juryn bäst i smaken.

Så här lyder motiveringen:

”En avdelning där de ansvariga glöder för det frysta sortimentet. De ordnar demonstrationer med sambandsvaror och event utanför butiken.

I denna ”top of the line”-avdelning har försäljningen ökat kraftigt tack vare hög fyllnadsgrad och ett generöst och balanserat utbud av emv och märkesvaror.”

Ica Maxi själva uppger att de mest populära produkterna på avdelningen är laxfilé och frysta bär.

”Vi försöker alltid har tydliga skyltar som guidar genom utbudet av både extera och ICA:s egna varor”, skrev de på sin Facebooksida när nomineringen blev känd.

Däremot fick Ica Maxi Kalmar se sig slagna av Ica Kvantum Nacksta i Sundsvall i kategorin årets dryckesbutik.

Kalmar hade chans till ett till pris. Ica-handlaren Tony Borgryd i Smedby var en av kandidaterna till årets säkerhetssatsning. Han blev nominerad för sitt arbete med att ge snattande ungdomar praktikplats i butiken.

I den kategorin blev det Elisabeth Due, ansvarig för näringslivs- och branschfrågor på Icahandlarnas förbund, som vann priset.

Dagligvarugalan arrangeras av branschtidningen Fri Köpenskap. Sedan 1943 har tidningen bevakat dagligvaruhandeln och de har en upplaga på cirka 32 000 exemplar.

Priserna på galan är ett av flera sedan Patrick Wiberg tog över Ica Maxi Kalmar. I början av september blev de utsedda till årets butik i Giraffen. I november förra året blev Patrick Wiberg utsedd till årets entreprenörMaximässan.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.