Laddar

Ideell förening utsatt för inbrott: ”Det är skittråkigt”

Under tisdagsmorgonen upptäcktes det att någon krossat ett fönster till föreningens klubbstugan.

delningar

Under natten till tisdagen har Rockneby IK:s klubbstuga drabbats av ett inbrott. Någon eller några ska ha krossat en ruta och sedan stuckit in handen för att låsa upp dörren.

– Det verkar som att de har letat efter pengar. Vi har försökt kolla så gott det går efter om något saknas men vi har bara hunnit vara nere där en snabbis med tanke på att vi alla har jobb. Men det var glas lite överallt och vi kunde se att man försökt bryta sig in i några skåp, säger Rockneby IK:s ordförande Tobias Rockmark.

Han berättar att man råkat ut för en del småincidenter under den senaste tiden men att det är första gången under hans tid som ordförande som man har krossat en ruta.

– Det är en hel del folk i rörelse här och vi försöker vara ganska smarta med vad vi förvarar i klubbstugan så att det inte finns så mycket av värde där.

Med bara dagar kvar till jul känns det extra tråkigt att behöva lägga tid och pengar på att städa upp efter ett inbrott.

– Det är skittråkigt att man ger sig på en ideell förening. Vi jobbar hårt med att bjuda in alla delar av samhället och vill att alla ska känna sig välkomna till föreningen och så beter man sig på detta viset. Med tanke på att vi faktiskt är på väg framåt som förening och försöker hålla en positiv känsla så känns det extra tråkigt, avslutar Tobias Rockmark.

En polisanmälan kommer att göras under dagen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.