Laddar

Idolvinnaren pausar tackturnén – gör spelning i Kalmar

Chris Kläfford inleder artistkarriären i Kalmar. "Det här blir hans riktiga premiär".

delningar

I början av december förra året vann Chris Kläfford tv-programmet Idol. Nu står det klart att han kommer till Sandra den 26 januari. Spelningen blir Kläffords första ”riktiga” show sedan vinsten.

– Det här blir hans riktiga premiär som egen artist, säger Linus Sundvall, artistbokare på Sandra Nöje.

Sedan segern i Idol har Kläfford, tillsammans med flera andra deltagare ur programmet, varit ute på en tackturné där man har uppträtt på exempelvis köpcentrum. Kläfford tar en paus från den turnén för att uppträda i Kalmar.

– På något sätt känns det här som första Idolvinnaren på länge som verkligen är artist och musiker. Jag tror inte att han kommer försvinna som många andra har gjort, det finns för mycket kvalitet och han är en alltför duktig låtskrivare, säger Sundvall.

Om Kläfford kommer att framföra några egna verk på spelningen eller om han håller sig till vinnarlåten och hyllade covers från Idol är ännu oklart.

– Det blir en liten överraskning. Men han kommer med eget band och de repar in en fullfjädrad show. Vi räknar med slutsålt, säger Sundvall.

Senare samma kväll spelar även Kalmarbandet 2 blyga läppar.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.