Idrottsprofil tar kampen mot sexuella övergrepp till Kalmar

Patrik Sjöberg utsattes som ung för sexuella övergrepp. Nu kommer han till Kalmar för att uppmärksamma problemet. Foto: Arkiv/bromsa.org

"Det är viktigt att folk får veta om det", säger Nancy Olsson, arrangör till föreläsningen.

delningar

Varje dag utsätts barn för sexuella övergrepp. Hur många barn det rör sig om är oklart, men vissa räknar med att det finns tre barn i varje klass. Detta berättar Nancy Olsson. Hon har under flera år jobbat aktivt för att ge utsatta barn stöd och trygghet och nu vill hon att fler ska hjälpa till i arbetet.

Därför anordnar hennes organisation Barns Rätt – Omsorgstrygghet Medbestämmande Säkerhet Anknytning, förkortat BROMSA, en föreläsning i Kalmarsalen där bland andra idrottsprofilen Patrik Sjöberg kommer att medverka. Han och musikern Erik Grönberg ska tillsammans berätta om sina erfarenheter av sexuella övergrepp.

– Patrik Sjöberg har ju själv blivit utsatt för sexuella övergrepp. Vi tänkte att han kunde ge Kalmarborna en bättre uppfattning om problemet, säger Nancy Olsson.

Syftet är att på ett lokalt plan sprida kunskap om ämnet. Föreläsningen kommer att hållas den 27 mars.

– Vi vill förhindra övergrepp mot barn och för att göra detta måste vi öka kunskapen. Trots att ämnet diskuteras är kunskapen kring det nämligen ganska dålig.

Nancy Olsson förklarar att biljetterna är släppta och att intresset har varit stort, framför allt bland företag som vill vara sponsorer.

– Vi är inga proffs men det är en viktig fråga och vi vill hjälpa till så mycket vi kan. Det är svårt att nå ut och därför hoppas vi att föreläsningen kan väcka intresse för frågan. Det är viktigt att man som medmänniska vågar jobba med frågorna, avslutar Nancy Olsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar