Laddar

IFK-basen: ”Vi är redo för allsvenskan”

På söndag kan klubben ta det historiska steget upp i fotbollens finrum.

delningar

IFK Kalmar är en poäng från spel i damallsvenskan kommande säsong. Allt som krävs är minst ett oavgjort resultat hemma mot AssiGröndal på söndag.

– Vi är förberedda och är glada över att ha fått tillbaka det gynnsamma läget. Samtidigt är vi ödmjuka inför det och det är en match som ska spelas också, säger IFK Kalmars ordförande Nicklas Klope.

Han vill samtidigt inte lägga allt för mycket fokus på allsvenskan innan den sista omgången har spelats.

– Man kan aldrig föregå något, så vi funderar inte så mycket på nästa år än så länge.

I dag omsätter föreningen lite drygt fyra miljoner med spel i elitettan. För att kunna dra runt ett allsvenskt lag krävs en ökning med 50 procent, menar Klope. Det vill säga drygt två miljoner kronor ytterligare.

– Går man upp i allsvenskan behövs en slagkraftigare trupp och det är där mycket av pengarna går. Organisatoriskt är vi lite förstärkta redan nu inför nästa säsong. Samtidigt behöver vi bli fler, det är lite för få som jobbar lite för mycket med vissa grejer.

Är ni redo för damallsvenskan? – Fotbollsmässigt är vi redo för allsvenskan i alla fall. Vi är tajta och ekonomin ska ju givetvis med, men vi har en marknadsgrupp som vi tror mycket på och som ligger i startgroparna nu så fort säsongen tagit slut.

Vad skulle det betyda för IFK Kalmar och damfotbollen i regionen om ni gick upp i fotbollens finrum? – Det skulle vara en jättegrej naturligtvis. Går vi upp i allsvenskan betyder det hur mycket som helst för hela sydöstra Sverige. Växjö är redan där – nu hoppas vi kunna hoppa på det tåget.

Finns det plats för två allsvenska lag i Småland på damsidan? – Absolut. I dag på den här nivån är spelarna rörliga och man får jobba över hela landet i rekryteringsprocesserna.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.