Laddar

IFK Berga satsar mot pojkallsvenskan

Kalmar FF är solklar etta i staden. Men i kölvattnet bakom KFF vill IFK Berga vara nummer två för stadens talanger.

delningar

Draken Kalmar FF går inte att konkurrera med när det gäller de bästa talangerna i staden. Men bakom där vill IFK Berga vara ett alternativ till den allsvenska klubben.

Det finns en vision om att ha ett lag i pojkallsvenskan i framtiden. Inför den här säsongen har 27-årige Emil Halldin rekryterats till klubbens U1-lag. Han har tidigare varit inne i KFF:s organisation och har även tränat juniorlag i Limhamn/Bunkeflo. Nu ska han få fram fler talanger till IFK Bergas seniorlag i division 2.

A-laget har tagit kliv för varje säsong som har gått. Ungdomslagen har inte riktigt följt samma mönster. Nu vill vi minska glappet och samtidigt bli ett komplement till Kalmar FF. Vi vill höja nivån på verksamheten och kunna få fram fler egna spelare till A-laget, säger Emil Halldin och fortsätter:

Ola (Petersson, IFK Bergas A-lagstränare) är väldigt engagerad i det här och bryr sig om ungdomslagen. Det gör att samarbetet blir lättare att utföra. I U1 finns spelare födda 1997-1999. Ett lag som kommer att matchas i reservlagsserien för seniorlag – då juniorserierna håller för låg nivå. Därför vill man i framtiden spela i pojkallsvenskan.

– Det finns en vision om det ja. Men det är inget som är spikat. Det handlar även om ekonomi. Och det här med att vi jobbar målmedvetet med att få upp spelare till A-trupp är inget nytt. Vi har under flera år låtit unga spelare få chansen att träna med A-truppen, säger IFK Bergas ordförande Michael Mårtensson.

Laget under Emil Halldins gäng, U2, tränas av förre Sillhövdatränaren Anders Madsen, kanske mer känd som spelare och tränare i Nickebo IK.

Relaterade artiklar