Laddar

IFK Berga ska spela med huvudet

IFK Berga har lärt sig efter preimärmatchen. "I slutändan är det de som är mentalt starkast och som kan spela fotboll som vinner serien," säger Ola Petersson.

delningar

Under söndagen åker IFK Berga ner till Kristianstad för att göra premiär på bortaplan mot Nosaby IF.

– Vi möter ett lag som vann sin premiär med 1-0. De är nykomlingar och man vet att det spritter i benen på dem i början av serien och det här blir deras första hemmamatch. De spelar också tungt och fysiskt  men vi vill åka ner och ta tre poäng, säger tränare Ola Petersson.

IFK Bergas premiär slutade oavgjort så man slappnade av en aning och drabbades av hjärnspöken efter att ha gjort ledningsmålet. Just det psykiska har varit en av fokuspunkterna under veckan som gått.

– Det händer mycket hos en fotbollsspelare när man släpper in ett mål, det blir alltid ängsligt. Man ser till och med på högsta internationella nivå att huvudet har större påverkan än vad man kan ana. I slutändan är det de som är mentalt starkast och som kan spela fotboll som vinner serien, säger han och fortsätter:

– Vi ska inte bli försiktiga i vårt spel och oavsett utgången så har vi som mål att göra en bra prestation över en längre tidsperiod under matchen och inte bli sämre efter att vi gjort ett mål.

IFK Berga dras med en del skador men det är inget som ska påverka spelet nämnvärt menar Petersson.

– Det ser bra ut trots lite skador och bekymmer. Vi får istället tillbaka några spelare så det brukar jämna ut sig i slutändan, säger han.

Relaterade artiklar