IFK Berga slår sig fram i toppen: "Otroligt viktig match"

Vinsten på hemmaplan genererade tre viktiga poäng.

delningar

Under lördagen spelade laget mot Nosaby IF. Det var en viktig match för att hålla sig kvar uppe i tabelltoppen och Berga-truppen briljerade, trots värmen. När domaren blåste av stod det klart att laget lyckats ta de tre poäng som behövdes. Numera är man delad tabelltvåa med Husqvarna FF i division 2 Östra Götaland, herrar.

– Detta är en väldigt viktig match såklart och det känns jäkligt gutt med de tre poängen. Från vår sida är det en fantastisk insats men det var tufft att spela för det var väldigt varmt, berättar spelaren Filip Stenmark.

Segern betyder att man kan fortsätta konkurrera mot bland annat FK Karlskrona, som nu är det enda laget som ligger över i tabellen.

Första halvlek lyckades Nosaby IF pricka in 1-0 tidigt men precis innan pausen kvitterade IFK Berga inför hemmapubliken.

– Det målet är otroligt viktigt. Sett till matchen i övrigt höll vi boll och behövde inte jaga så mycket, vilket var bra med tanke på värmen. Sen är ju passningsspelet vår starka sida och vi spelar egentligen lika bra varje match. Dagens match är dessutom ett bevis på att vi kan hålla boll och dessutom göra mål, säger Filip Stenmark.

Matchens highlight stod Oskar Dahlström för i och med 2-1 målet som han satte efter en hörna. Dessutom fick hemmapubliken se två snygga nickmål. Filip Stenmark förklarar att det såklart alltid finns saker att förbättra, men just nu fokuserar man på segern.

– Denna match var bara positiv. Vi ska ha lagfest nu och fira segern, det var jätteviktigt att ta de här tre poängen så att vi kan fortsätta vara i toppen och jaga Karlskrona och Husqvarna.

Nästa match spelas borta mot Hässleholms IF.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar