IFK Berga ställs mot bottengäng: "Behöver treor"

Man vill haka på i toppen.

delningar

För att haka på i toppen behöver IFK Berga plocka poäng. Mer poäng än vad man gjort inledningsvis då man just nu ligger fyra poäng bakom kvalplatsen som man knep i fjol. I toppen har FK Karlskrona ryckt rejält och har ett försprång på nio poäng mot IFK Berga. Nu har Berga dock två bottengäng kvar att möta innan serien vänder, där krävs segrar.

– Självklart är det så. Men vi har alltid snackat om att ta en match i taget och utifrån det så gör vi vårt. Tar vi bara våra treor så kommer vi att börja närma oss. Det var synd att vi inte fick tre poäng senas mot Husqvarna men samtidigt får vi vara nöjda med att vi fick en poäng när vi kvitterade så sent. Men vi vet vad vi kan och en serie kan vända väldigt snabbt, säger Lukas Quist som på de inledande elva matcherna gjort fyra mål.

Nu väntar en hemmamatch mot Råslätts SK som för tillfället ligger näst sist i tabellen.

– Vi jobbar mycket med vårat passningspel. Men också den offensiva delen och presspelet över hela banan- Sedan har vi vissa specialiteter. Men helheten är viktig, att vi ligger kompakta sedan ska vi bara gå ut och njuta av spelet.

Lukas Quist är nöjd med sin säsongsinledning.

Quist har blivit en viktig del i Bergas offensiv. Det är ofta han som styr anfallen och serverar lagets offensiva krafter flertalet lägen varje match.

– Det känns bra, jag har fått spela mycket och det är roligt. Vi har en väldigt tuff konkurrens och nu när många som varit skadade kommer tillbaka så har vi en riktigt bra trupp. Det är roligt att få bidra lite i offensiven. Det har blivit några mål, poäng vill man ju alltid göra.

Senaste hade ni en otroligt stark bänk med namn som Robin Clason, Anton Johnson och flera starka namn?

– Ja, inledningsvis hade vi det tufft med skador. Nu när alla börja komma tillbaka har vi en väldigt tuff konkurrens. Nu kan vi verkligen slänga in spelare som vet vad det handlar om. När alla är med är vi verkligen att räkna med.

Matchen mot Råslätt spelas på Bergavik IP under lördagen klockan 14.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.