IFK Berga tappade seger till oavgjort

IFK Berga spelade oavgjort, 2-2, på onsdagskvällen. - Foto: Samuel Slättman

Vårsäsongen avslutades med ett 2-2-kryss mot skånska Nosaby.

delningar

Det första mötet mellan Kalmarklubben IFK Berga och skånska Nosaby IF slutade med en tung 2-1-förlust för IFK. Under onsdagskvällen hade Berga chans till revansch, när Nosaby återigen stod för motståndet.

Men inte heller denna gång höll det hela vägen för Berga. Onsdagens möte slutade oavgjort, 2-2, trots att Kalmarklubben gick upp till en stabil tvåmålsledning.

– Vi visste sedan innan att de kommer ha ett lågt försvar och inte släppa till mycket chanser. Men vi kör på bra och släpper inte till mycket och vi kommer till heta lägen, säger Berga-spelaren Elof Nelson.

Hemmalagets mål gjordes av Måns Olstörm och Robin Clason.

– De får en utvisning och då luckras det upp och då kommer vi förbi och gör 1-0 och inte långt senare gör vi 2-0, säger Elof Nelson.

Därefter lyckades skåningarna såväl reducera som kvittera, innan bataljen var avslutad.

– En av deras killar kommer till ett inlägg och då halkar jag och den tar på handen. Men den tar på den hand som är framför bröstkorgen, så jag tycker absolut inte att det är straff, säger Elof Nelson, apropå Nosabys 2-1-mål.

Det oavgjorda resultatet innebär att IFK Berga inte har lyckats vinna någon match de senaste fyra omgångarna. Däremot har det ändå blivit poäng i tre av de matcherna.

– Vi vet att vi är kapabla att vinna mot alla lag i serien, och det är därför det är psykologiskt jobbigt att tappa när vi vet att vi kunde haft tre vinster. Så det är tyvärr en hel del poäng vi har tappat, säger Nelson.

Onsdagens match var den sista för vårsäsongen och innebär att IFK Berga går till sommarsemester med 19 inspelade poäng. Den poängsumman innebär en mittenplacering i tabellen, men god marginal såväl ner till botten som upp till toppen.

Vad blir målsättningen under höstsäsongen?

– Det är bara att plocka poäng och förhoppningsvis har vi lärt oss vår läxa och inte tappar ledningar i slutet av matcherna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar