Laddar

IFK får svårt att landa Gunther – nygammal forward kontaktad

Klyftan mellan IFK Kalmar och Erin Gunther växer. "Vi har tyvärr inte lyckats få fram ett jobb till Erin", säger sportchefen Tommy Nyberg – som dessutom har kontaktat förre IFK-forwarden Sofie Persson.

delningar

IFK Kalmars ambition var att plocka över amerikanska mittfältaren Erin Gunther, som har spelat på Gröndal tre höstar i rad, till hela 2016 års säsong i elitettan men det ser nu allt annat än bra ut.

– Vi har tyvärr inte lyckats få fram ett jobb till Erin. Vi har även tittat på möjligheterna att anställa henne i klubben men vi ser inte ut att ha råd med det, säger sportchefen Tommy Nyberg.

Det verkar inte bli någon Erin Gunther i IFK 2016 då? – Jag ska låta det vara osagt i det här läget. Vi är en elitklubb men vi är ingen rik klubb, vi ska gå igenom finanserna en sista gång nu. Vi ska prata med Erin på söndag.

Förra veckan tackade IFK Kalmar nej till serbiska anfallarna Marija Radojicic och Jana Radosavljevic som var och provtränade för varsitt kontrakt med elitettaklubben. Nu har IFK kontaktat förra Kalmar-forwarden Sofie Persson som gjort succé i Australien.

Persson är precis klar med spel i Australiens proffsliga där hennes Brisbane Roar skakade storfavoriten Melbourne City i semifinal i slutspelet.

– Jag har varit i kontakt med Sofie och vi ska ta en ny kontakt om två veckor. Hon vet inte riktigt vad hon ska göra än. I vilket fall som helst handlar det inte om en lösning över hela säsongen med Sofie. Hon kommer inte hem förrän i sommar, säger Tommy Nyberg.

Sponsrat inlägg

Mobilen tar plats i vår vardag

I dagens samhälle reagerar vi nästan mer på om någon inte pillar på sin mobil, än om man är upptagen med den.