Laddar

IFK Kalmar förlorade historiska premiären

"Vi kan rucka på de flesta lagen i den här serien om vi gör så här bra prestationer," säger Jonas Walfridsson.

delningar

IFK Kalmar spelade under söndagen en historisk match när man gjorde Allsvensk premiär på bortaplan mot Piteå IF.

IFK Kalmar inledde matchen riktigt bra och lät inte det mer rutinerade Piteålaget spela det spelet som man helst hade velat. Hemmalaget jobbade in sig mer och mer vilket resulterade i en hel del svettiga situationer framför fel mål.

Det skulle dock bli IFK Kalmar som fick göra det första målet. Erin Gunther la en lång boll mot Shade Pratt som sprang ifrån sin försvarare och slog in bollen.

– Vi gör en bra första halvlek med en hård arbetsinsats. Vi ville inte att Piteå skulle få trycka på sin vänstersida och det stoppade vi, säger Jonas Walfridsson, tränare IFK Kalmar.

Dessvärre fick man inte behålla ledningen matchen ut då Piteå kunde kvittera tack vare ett mindre lyckat försvarsspel från bortalaget.  Piteå gjorde även matchens sista mål genom en straff som målvakt Tove Enblom inte lyckades rädda.

– Jag kan inte uttala mig om situationen som ledde till straffen förrän jag har sett repriser men jag har pratat med andra här som uttrycker att den är ganska tveksam. Men jag tycker att det är viktigare att prata om vår arbetsinsats och man vet inte vad som hade kunnat hänt efter om de inte fått straffen.

Ida Söderblom drabbades också av en skada under slutminuterna då hon gjorde en brytning men landade fel och skadade området kring axeln och armen.

– Hon är på sjukhuset nu för att få det undersökt. Läkaren på plats kunde inte säga vad det rörde sig om men vi hoppas verkligen på att det inte är så farligt.

Trots en förlust med 2-1 i premiären så är Walfridsson nöjd med lagets prestation.

– Jag vet vad det här laget klarar av på planen och jag vet vart vi befinner oss. Vi kan rucka på de flesta lagen i den här serien om vi gör så här bra prestationer. Många experter har Piteå som ett topp 3-lag och de släpper inte in många mål, dagens prestation mot dem bevisar att vi är ett bra fotbollslag, säger han och fortsätter:

– De jag har pratat med här uppe i Piteå har följt riksmedierna och sett oss som ett stryklag men säger nu att vi absolut inte hade kommit sist under förra säsongen om vi fortsätter att spela så här. Nu gäller det bara att göra samma prestation och mer varje vecka, vi kan inte göra mindre.

 

Relaterade artiklar