IFK Kalmar går in i Svenska cupen: "Ska bli riktigt kul"

Efter två träningsmatcher gör IFK Kalmar årets första tävlingsmatch.

delningar

IFK Kalmar har hunnit med att spela två träningsmatcher hittills under försäsongen med blandade resultat. Man inledde träningsmatchandet med att förlora mot Kalmar FF:s U16-lag med 10-0 för att sedan slå Elitettanlaget Asarum IF/FK.

Under lördagen ställs laget mot Damallsvenska Kristianstad DFF i Svenska Cupen.

– Det ska bli riktigt kul med tävlingsmatch, säger IFK-tränaren Martin Sjöstrand.

Gästande Kristianstad skrapade ihop 39 poäng på 22 matcher och landade därmed på en fjärdeplats i fjolårets upplaga av Damallsvenskan. IFK Kalmar kom sist med tre inspelade poäng på 22 matcher. Lagen känner varandra väl och gästerna har scoutats hårt.

– Vi har kollat på en hel del matcher som de har spelat. Delvis lite vad de gjorde när vi mötte dem i höstas och dessutom vad de gjorde mot Växjö. Vi har en ganska tydlig bild på hur de vill spela fotboll och för vår del gäller det att vi är noggranna i det offensiva och defensiva arbetet, säger tränaren Joakim Lindén Johansson.

En rejäl värdemätare?

– Verkligen. Vi hade en tuff match mot KFF och fick en i Elitettannivå och det är en fördel att möta Kristianstad redan nu. De har många nya spelare och vi har många spelare, men vi startade lite tidigare vilket ändå kan ses som en liten fördel, säger Sjöstrand

IFK Kalmar startade sin försäsong den sjunde januari och pusselbitarna börjar sakta men säkert falla på plats.

– En del utav det som vi vill få fram börjar sitta. Matchen mot KFF, oavsett vad det blev, så såg vi flera förbättringspunkter och det har vi fått bra effekt på de senaste veckorna, vi kunde se tydligt vad det är vi behöver jobba på, säger Sjöstrand.

Till matchen saknas Miljana Ivanovic – som har haft problem med migrationsverket.

– Hon är fortfarande inte tillbaka, men förhoppningen är att hon kommer nästa vecka. Vi vet inte riktigt när det blir, utan vi får se helt enkelt. Men tillbaka kommer hon i alla fall, säger Lindén Johansson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar