Laddar

IFK Kalmar jagar serieledningen med hemmavinst mot Umeå

Under torsdagskvällen tog IFK Kalmar emot Umeå IK på ett soligt Gröndals IP, som sista match inför det stundande månadslånga sommaruppehållet. "Det är absolut inte någon lätt match".

delningar

Redan i matchens inledande skeden så trycker IFK på rejält och skapar flera målchanser, men först i 31:e minuten landade den första bollen i kassen, signerad Valerie Obita Carlson.

Strax efter andra halvlek drog igång lyckades även Umeå peta in sitt första mål av Zabibu Nduwimana, men det dröjde inte länge innan ”Valle” var framme igen och dunkade in det reducerande 2-1-målet i 55:e minuten.

Det blev lite onödigt nervöst i andra halvlek och vi fick inte till spelet riktigt känner jag. Men vi lyckades hålla undan och vinna med 2-1 ändå, berättar Lovisa Johansson, spelare i IFK Kalmar.

Umeå kämpade på tappert i matchens slutskede och fick några riktigt farliga chanser, men lyckades inte få till någon kvittering.

– De är riktigt bra och när vi mötte dem borta så var det ett av de tuffaste motstånden vi har haft under säsongen. De kommer hit och bjuder på motstånd också, trots en lång resa i bagaget. Det är absolut inte någon lätt match, säger Lovisa Johansson.

– De har en del kvickhet och tyngd i sina anfallsspelare men jag tycker ändå inte att de lyckas komma till särskilt mycket chanser idag, utan vårt försvar står upp bra, fortsätter hon.

Lovisa menar att stämningen i laget nu är mycket god när de fick till en så skön avrundning inför uppehållet.

Det känns jättebra, det gör det. Man behöver det här breaket mitt i, vi har många trötta kroppar och nu när vi har gjort en så fin säsong hittills är det skönt att avsluta så här, säger hon.

IFK Kalmar jagar nu ledningen i elitettan från sin stabila andraplats och härnäst möter de Mallbackens IF Sunne på bortaplan lördagen den 12:e augusti.

 

Relaterade artiklar