Laddar

IFK Kalmar kan tvingas lämna Gröndal

“Vi bygger väl knappast en ny arena på Gröndal.”

delningar

Efter helgens resultat står IFK Kalmar med ena benet i damallsvenskan. Med två omgångar kvar att spela av elitettan ligger laget på den andra direktplatsen upp till Sveriges högsta serie. Ett faktum som innebär att laget kan tvingas bort från sin hemmaborg på Gröndal.

– Det finns krav för att kunna bedriva elitfotboll och det är fantastiskt att det går bra för våra lokala lag. Samtidigt är det viktigt att kommunen tar över Guldfågeln Arena för att vi ska kunna nyttja den mer – dessutom ger vi förutsättningar för IFK Kalmar att bedriva sin elitverksamhet. Vi bygger väl knappast en ny arena på Gröndal, sa kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) i kommunfullmäktiges talarstol.

Om beslutet vid måndagens kommunfullmäktige blir det väntade; det vill säga att kommunen tar över arenan, har IFK Kalmar en arena att spela på i staden.

– Annars har de ingenstans att ta vägen här. Det vore hemskt om alla våra lag och idrottare som lyckas i sina sporter tvingas flytta från Kalmar, sa Johan Persson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.