Laddar

IFK Kalmar säkrar kontrakt med egen produkt

Den defensiva kantspelaren har skrivit på kontraktet för spel i A-laget.

delningar

IFK Kalmar har tecknat avtal med den egna produkten, 18-åriga Sara Johansson, för spel i A-laget.

Sara Johansson kom till IFK Kalmar från Möre BK år 2012 då hon endast var 11 år gammal. Hon gjorde A-lagsdebut så tidigt som den 5 oktober 2014, då hon fick hoppa in i den sista seriematchen borta mot Lörby IF.

– Hon har varit med länge i föreningen och utvecklats här hos oss. Det är en spelare jag kunnat följa i flera år. Vi tycker hon har tagit fler steg under våren, att det har lossnat lite för henne. Det är en duktig tjej som har arbetat hårt och som fortfarande kan utvecklas mycket, menar IFK Kalmars tränare Jonas Walfridsson.

Rent praktiskt blir inte skillnaden så stor för Sara Johansson. Hon har som del av spetsgruppen i F19-laget tränat mycket med A-laget. Hon tillhörde också de spetsgruppsspelare som var i träningslägret på Cypern.

 

Sara Johansson är tvillingsyster till Frida Johansson som också tillhör IFK Kalmars A-trupp.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.