Laddar

IFK Kalmar tappar tre poäng i toppstriden

Matchen mellan topplagen IFK Kalmar och AIK slutade negativt för Kalmarlagets del.

delningar

12 minuter in i matchen tog hemmalaget AIK chansen och gjorde matchens första mål men bara två minuter efter det klev IFK Kalmars måldrottning Amanda Fredriksson fram och kvitterade till 1-1. Hon satte även 1-2 målet fem minuter innan paus.

– Vi leder i halvtid och gör en bra första halvlek där det är några individuella misstag som sårar oss. Annars tycker jag att det är vi som har kontroll på matchbilden i första, säger Jonas Walfridsson, tränare IFK Kalmar.

Men AIK som inför matchen låg på tredje plats i tabellen, fem poäng bakom Kalmar och precis nedanför uppflyttningsstrecket visade att man menade allvar. AIK gjorde tre mål inom en period av tio minuter och tog därmed ledningen.

– Vi blev mer passiva vilket de utnyttjade och kunde göra sina mål på. De var tvugna att vinna denna matchen så de rusade på och vi kliver inte fram i de där viktiga situationerna. Det blev svårt för oss att försvara sig mot, säger Walfridsson.

Erin Gunther fick möjligheten att snygga till slutresultatet i 76:e minuten men det räckte inte till vinst. Matchen slutade 4-3 till hemmalaget AIK.

Efter dagens match ligger IFK Kalmar fortfarande på andra plats men AIK på tredje plats har minskat avståndet så att det endast skiljer två poäng. Nästa match för IFK Kalmar är hemma på Gröndals IP den 9 september mot Sundsvalls DFF.

 

Relaterade artiklar