Laddar

IFK Kalmar tar avstånd från droger

Under onsdagskvällen firades IFK Kalmars tjejer födda 2001 då de fullföljt de drogavtal som de skrev på för tre år sedan.

delningar

För tre år sedan fick tjejerna från IFK Kalmar som är födda 2001 skriva på ett drogavtal. Idag uppmärksammades de lite extra då deras kontrakt gått ut och de klarat av att inte testa på några droger.

– Även de som är födda -02 och -03 är här idag då de också skrivit på avtalet men det är de äldsta som vi firar lite extra genom att bjuda in dem och deras föräldrar, säger Lennart ”Kool” Johansson, IFK Kalmar.

Intresset för att vara med under kvällen var så stort att man fick byta lokaler från Kalmar Energi till En trappa uppModehuset. Det var även Kalmar Energi som stod för maten under kvällen.

– IFK Kalmar med sina värderingar är precis en sådan förening som vi vill förknippas med, säger Kalmar Energis vd Anna Karlsson.

Hon avslöjade också för spelarna och föräldrarna att man valt att dubbla sin sponsorinsats nu när IFK Kalmars damlag tagit steget upp i Allsvenskan.

– Det var dags nu, det här är Kalmars mest framgångsrika tjejförening och vi vet hur viktigt det är med bidrag för att kunna satsa ordentligt. Det är eliten som blir förebilder för de yngre tjejerna. Att de sedan arbetar så här med drogavtal och mjuka värden gör att det blir ännu roligare att stötta dem.

Enligt Lennart ”Kool” Johansson är IFK Kalmar den enda föreningen, förutom Läckeby GoIF, som tagit fram ett drogavtal.

– När man är 13 år kan det vara svårt att säga nej till droger och argumentet att ”min mamma säger att jag inte får” kanske man inte vill använda. Då kan det vara lättare att säga att man skrivit på ett avtal. Vi har till och med fått frågor från ungdomar som inte spelar fotboll hos oss om de också kan få skriva på. Om det så är endast en person som blivit hjälpt av det här så har vi lyckats, säger han.

Med på festligheterna var även representanter från damlaget. Elsa Karlsson och Mathilda Johansson Prakt är ambassadörer för Kalmar Energi och hade tagit med sig Amanda Fredriksson som ska dela ut pris under kvällen.

Har någon av er någonsin skrivit på ett drogavtal? – Nej, det har vi inte, det fanns inte när vi var yngre. Men det är bra att man gör det nu, säger Elsa Karlsson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.