Laddar

IFK Kalmars dilemma: ”Vi får se vilket vi väljer”

Efter det allsvenska avancemanget är det fortfarande oklart var IFK Kalmar ska spela sina hemmamatcher kommande säsong.

delningar

Spelarna vill vara kvar på Gröndal. Men sanningen är den att man enbart kan vara det under max en säsong – och då på dispens. Siktar man på att hänga kvar i allsvenskan måste man se sig om – och då är Guldfågeln Arena ett alternativ.

I veckan var Svenska fotbollförbundet på plats på Gröndal och inspekterade idrottsplatsen. Man konstaterade en hel del åtgärder som måste rättas till om arenan ska godkännas för allsvenskt spel. Vilka de åtgärderna är vill inte ordförande Nicklas Klope berätta.

– Det var en del grejer och vi ser över läget. Vi får se vilket vi väljer, om det blir Guldfågeln Arena eller om vi blir kvar här, säger han.

Kommunen har markerat tydligt att man inte tänker bygga om Gröndal.

– Vi kan ju få dispens för ett år, men vi vet ju att den inte kommer vara för evigt. Därför får vi utreda de spår vi har.

När landar ni i ett beslut? – Förhoppningsvis i början av januari.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.