Laddar

IFK-kaptenen: ”En dröm som kan gå i uppfyllelse”

90 minuter och en poäng. Det är vad som står mellan IFK Kalmar och en allsvensk plats 2018.

delningar

Assi blev bortspelade från den allsvenska striden i förra omgången. Nu återstår bara IFK Kalmar och AIK i kampen om den andra och sista direktplatsen upp till damfotbollens finrum.

Matchen på Gröndal mot just Assi är den största i hela IFK Kalmars historia. Faktum är att det är den största matchen för damfotbollen i regionen på väldigt många år.

– Att få gå upp i allsvenskan med ett lag som man spelat för i sju säsonger skulle givetvis vara speciellt och är en dröm som kan gå i uppfyllelse, säger IFK Kalmars lagkapten Elsa Karlsson.

Trots all hysteri runt laget tar IFK-spelarna det hela med ro. I alla fall om man ska tro mittbacken.

– Veckan har varit som vanligt. Vi har tränat och kört på bra på Gröndal. Visst, folk snackar mycket om oss, men det är bara kul att intresset är stort. Jag har nog aldrig varit med om att det varit så mycket uppståndelse kring damfotbollen här som det är nu. Det är allt från sponsorer till privatpersoner. Många tycker det är kul och vi ska gå ut och visa att vi klarar av det.

Till söndagens historiska match väntas storpublik till Gröndal.

– Jag tror på nytt publikrekord. Jag tror det gamla ligger på någonstans över tusen personer. Får vi bara hyfsat väder så ska vi kunna radera ut det, säger Elsa Karlsson.

Skönt att det räcker med kryss? – Nä, vi går ut för att vinna matchen. Det är svårt att gå ut för att spela oavgjort. Det kommer bli tufft, Assi är ett bra lag och spelar typiskt norrländskt med lite rakare och tuffare fotboll. Det gäller att vara med från start.

Hur skulle det kännas att snubbla på mållinjen? – Vi hade inget utsatt mål inför säsongen att gå upp i allsvenskan, utan ser den här chansen som en bonus. Visst kommer det bli extra speciellt, men vi tänker inte på det sättet. Vi går ut för att vinna – och det ska vi göra.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.