Laddar

IFK-kaptenen redo för premiär: ”Man har längtat”

IFK Kalmar inleder det allsvenska äventyret med säsongens längsta bortaresa.

delningar

IFK Kalmars lagkapten Elsa Karlsson beskriver årets försäsongen som ”ovanligt lång”. På söndag klockan 13.30 är väntan över – då rullar damallsvenskan 2018 igång med bortamatch mot Piteå IF.

– Man har väntat länge nu. Försäsongen har känts extra lång med tanke på att vi fortfarande tränar på Gasten, säger 25-åriga Karlsson, och fortsätter:

– Alla lag i den här serien är tuffa att möta och vi börjar jättegärna med Piteå på bortaplan. Personligen tycker jag det är skönt att vi börjar med den längsta resan. Vi är inte ovana vid resandet då vi hade lika långa resor förra året.

Efter att laget i höstas tog klivet upp i allsvenskan har IFK värvat en drös med spelare. Det senaste tillskottet, australiensiska landslagsspelaren Aivi Luik, har ännu inte anlänt och saknas i premiären.

– Truppen är inte helt komplett men jag tycker att vi har gjort det som vi har kunnat under försäsongen för att vara så väl förberedda som möjligt, säger Karlsson.

Piteå IF slutade förra säsongen på en imponerande fjärde plats och släppte endast in 20 mål – minst antal av samtliga lag i serien. Under vintern har man tappat målvakten Hilda Carlén till Linköping.

– Det är ett bra lag som vi har analyserat. Vi vet om deras styrkor och svagheter, säger Karlsson, och avböjer vänligt men bestämt att kommentera några konkreta detaljer.

Relaterade artiklar