Laddar

IFK:s drömback klar: ”Jag ser fram emot utmaningen”

Hon stod överst på tränaren Jonas Walfridssons backlista. Nu byter 26-åriga Mathilda Hasselgren Larsson division 1 mot elitettan.

delningar

Målvakten Jonna Andersson är klar. Mathilda Hasselgren Larsson blir IFK Kalmars andra nyförvärv inför comebacken i elitettan. Mittbacken från Hälsingland lämnar Smålandsrivalen Växjö DFF för IFK. Kontraktet sträcker sig över nästa säsong.

– Det känns lite vemodigt men jag har samtidigt varit trogen Öster och Växjö DFF i tio år nu. Det är dags att göra något annat, tänka på mig själv lite. Jag ser fram emot utmaningen, säger 26-åringen.

Vad kommer du att tillföra på Gröndal? – Rutin. Och så är jag en lagspelare som gillar att driva på från backlinjen, säger Mathilda Hasselgren Larsson som kommer att pendla från hemmet och jobbet på ett försäkringsbolag i Växjö.

– Jag har en förstående arbetsgivare. Det kommer att bli tufft men jag är inställd på det här, jag vill verkligen göra det här.

Vad har du för bild av IFK Kalmar? – Att det alltid är ett jobbigt lag att möta och speciellt för en mittback, haha… Som mittback har man fruktat deras starka forwards och vassa anfallsspel. Det ska bli kul att få träna med dem nu och spela i samma lag.

IFK Kalmar identifierade Mathilda Hasselgren Larsson tidigt. Tränaren Jonas Walfridsson:

– Hon var den första spelaren jag tänkte på när vi började prata om en mittback. Det var Mathilda vi valde att lägga krutet på – och nu är hon här. Det känns förstås väldigt bra. Hon har många fina egenskaper, det är en prestigevärvning.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.