Inför årets första match: ”Han ska våga”

Säsongens första match är här för Kalmar FF och i offensiven är det unge Svante Ingelsson som ska visa upp sig. "Han ska våga ta initiativ med sin vänsterfot", säger Peter Swärdh.

delningar

Klockan 19.00 är det dags för Kalmar FF att göra säsongspremiär. Det är Allsvenska kollegan Örebro SK som står för motståndet. Kalmar FF:s tränare Peter Swärdh vill se struktur hos sitt lag.

– Det är viktigt att vi jobbar metodiskt och med bra struktur. En stark kollektiv försvarsinsats är prioriterat, förklarar Swärdh.

Debutanten Sebastian Starke Hedlund är en viktig kugge i försvarsspelet och Swärdh förväntar sig ett stort ansvar från den blott 20-årige mittbacken.

– Han och Markus (Thorbjörnsson) ska ansvara över backlinjen. Det märks på träningarna att han vill ta ett ansvar och styra sin lagdel och det hoppas jag att han fortsätter med på matchen, berömmer Swärdh.

Det saknas ett par offensiva krafter hos Kalmar FF, bland annat är både David Elm och Jonathan Ring inte redo för spel från start ännu. Istället hoppas Peter Swärdh på att Bergaprodukten, Svante Ingelsson, ska kliva fram i det offensiva spelet.

– Han ska våga ta initiativ med sin vänsterfot som är väldigt bra. Bryta in ifrån kanten och hitta både genombrottspassningar men också avslut. Göra det han är bra på helt enkelt. Givetvis förväntar jag mig även ett hårt jobb i defensiven, avslutar Swärdh.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar