Laddar

Inför Kalmardebuten: ”Hört att det är en fantastisk spelplats”

Sussie Eriksson ser fram emot teatersommaren på Krusenstiernska. "Det kommer att bli jätteroligt".

delningar

I vintras presenterades årets föreställning till Krusenstiernska teatern i Kalmar. Årets fars hos den traditionsenliga sommarteatern blir ”Dubbel trubbel” och ensemblen består av bland annat Thomas Petersson, Sussie Eriksson och Johan Petersson samt Kalmarprofilerna Anna och Martin Rydell.

Dubbel trubbel är en prisvinnande fars, skriven av fransmannen Marc Camoletti. Den 28 juni är det dags för premiär och sedan spelar man torsdag, fredag och lördag i en månad framåt.

– Jag har alltid hört om att Kalmar och Krusenstiernska teatern är en fantastisk plats att spela på, jag ser jättemycket fram emot att komma dit, säger Sussie Eriksson till 24Kalmar.

Vad kan publiken vänta sig av årets fars?

– Mycket skratt naturligtvis. Det blir också spännande att se Johan Peterssons debut, han har aldrig spelat teater förut.

Handlingen kretsar kring en lyxig sommarstuga där en karaktär har planerat för en ”perfekt helg” tillsammans med sin älskarinna. Sussie Eriksson spelar deras privata kock som hamnar ”mitt i härdsmältan”.

I fjol var hon för första gången med i en sommarfars och det gav henne mersmak. Premiären skedde hos Eva Rydberg och Fredriksdalsteatern.

Vad är det bästa med att spela sommarteater?

– Det är något väldigt speciellt med att spela utomhus. Folk är lite gladare och öppnare, man får en annan kontakt med publiken än i en mörk teatersalong där alla strålkastare är riktade mot sig. Atmosfären med att vara utomhus, där man är så otroligt beroende av väder och vind, är spännande.

Repetitionerna till Dubbel trubbel sätter igång om cirka två veckor. Parallellt med detta spelar Sussie Eriksson i Mamma Mia The PartyTyrol i Stockholm fram till den 19 juni.

– Jag får ett par dagar ledigt innan jag åker ner till Kalmar. Det som är lite roligt är att jag faktiskt också spelar en kock nu i Mamma Mia.

Har du någon relation till Kalmar eller Öland?

– Min syster har haft sommarställe i Byxelkrok, men det är ganska många år sedan som jag var där. Jag tar med mig bilen ner till Kalmar, sedan lassar jag in min vovve, tittar på en karta och åker.  Så funkar jag, säger Sussie med ett skratt.

– Det ska bli jättekul att utforska Kalmar och Öland. Jag älskar att det är så nära till havet.

Relaterade artiklar