Ingen seger förra säsongen – nu vill Berga slå Nosaby

Under 2018 hade Berga det tufft mot Nosaby IF.

delningar

En bra första halvlek räckte för seger i premiären mot IFK Hässleholm. I bortapremiären väntar ännu ett skånelag för IFK Berga när man åker till Nosaby IF. Ett lag som man inte lyckades slå förra året.

– Tommy har ganska bra koll på dem. Vi fick lite information från Karlskrona som de mötte i sin premiär. De spelar en 3-5-2 och belastar en kant ganska mycket. De har en ytter som de jobbar ganska mycket på där. Sedan har de också en forward som är väldigt stark i boxen, säger assisterande tränare Lars-Göran ”Trasan” Svensson.

Under veckan har det varit en del sjukdomar i truppen. Till helgens match ser truppen dock ut att vara hyfsat intakt.

– Det ser okej ut även om vi har lite skador. Anton Jonsson är lite småskadad. Måns Olström är också tillgänglig, vi avvaktar och får se om det blir en avstängning på honom längre fram. Men vi har en bra harmoni i truppen och har gjort en bra träningsvecka. Vi vill åka ner till Nosaby för att ta tre poäng och göra en bra match, säger "Trasan"

Måns Olström är med även mot Nosaby.

Är det något ni känner att ni vill förändra sedan premiären?

– Nej, det tycker jag inte. Det var en premiärmatch och vi har lagt den bakom oss. Det kändes också som att det var närmre 5-0 än 2-1, säger han om matchen som slutade 2-0 efter en mållös andra halvlek.

I första halvlek spelade ni väldigt bra med många fina kombinationer?

– Vi jobbar väldigt detaljstyrt för hur vi ska spela anfallsfotboll. Det börjar sätta sig nu och det är ju duktiga fotbollsspelare. Nu kanske det blir lite sämre plan och då är inte skönliret det primära.

Matchstart på Nya Björkvalla är klockan 14.00 på lördagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar